OmniROM 5.1.1 A500/A501 - V13 Final

Android development for the Acer A500/A501

Re: OmniROM 5.1.1 A500/A501 - V13 Final

Postby bourboncowboy » 31 May 2017, 23:01

linuxdep » 24 May 2017, 03:58 wrote:HI,

Update from my site, i had have bye a new device, but towday i see my A500 and i look her and on google forum and see that all tegra2 devices had have problem. so i reead her, you have found a fix, i'm lucky.
First i load the opengapps pico (05/23/2017) and installed this, reboot and so mutch happy, it works fine with default settings of google play service and all software that i use it.

I hope this help other user for A500.

The link you gave for opengaps pico does not work for me. Can you update?
User avatar
bourboncowboy
Junior Owner
 
Posts: 24
Joined: 01 Apr 2014, 22:45
Reputation point: 5
Junior Owner

Re: OmniROM 5.1.1 A500/A501 - V13 Final

Postby Gobino » 06 Jun 2017, 01:27

I installed the latest version, but many of the apps that I try would not work for me.
Chrome would shut down immediately, Firefox claims that it's the wrong version/armeabi-v7a 22, Powerpoint says that it does not support my CPU.

Longer version:
My old official stock ROM A501 started giving errors whenever trying to install or update apps (unlike today) and the play store was outdated.
A few months ago I tried fixing it by upgrading to a new OmniROM. It was not easy – I had to downgrade first and use several guides from here. I ended up with the then latest version V12, but it did not cure that issue.
After installing the bootloader that was recommended for reformatting the partitions to fsf and doing so, the old problem was fixed but now I have the new issue, that some apps would not run. I tried updating to V13; installing different gapps – currently the ARM 5.1 pico from open gapps (I picked myself both 20170523&20170604, because the link above did not work); and several wipes and reformats of cache and data partitions. It did not help. I am lost. :(

What am I doing wrong? Is it about the gapps/play store? Any working version for my device?
Btw, can I install a new version of gapps without wiping everything?

Thank you in advance for any help!
User avatar
Gobino
Junior Owner
 
Posts: 2
Joined: 07 Sep 2016, 15:06
Reputation point: 0
Junior Owner

Re: OmniROM 5.1.1 A500/A501 - V13 Final

Postby Gobino » 07 Jun 2017, 11:55

I also understood reading here that It may be the Google Play Services. I figured I need the 230 variant from apkmirror, am I right? The latest version, 11.0.55, has this variant, but it works as I wrote above, Is it normal or should I expect more? I tried downloading 10.0.84, but it won't install from android – how should I get it installed? Without gapps? Any way of doing that without keep resetting the device every time?
Thanks!
User avatar
Gobino
Junior Owner
 
Posts: 2
Joined: 07 Sep 2016, 15:06
Reputation point: 0
Junior Owner

Re: OmniROM 5.1.1 A500/A501 - V13 Final

Postby nanbos » 10 Jun 2017, 17:25

My a501 can't read any sim-card since I got Omnirom can sb help me?

Skrilax V8
Rom V13
I tried a nano-sim and a micro-sim both with adapters
User avatar
nanbos
Junior Owner
 
Posts: 1
Joined: 09 Feb 2017, 20:23
Reputation point: 0
Junior Owner

Re: OmniROM 5.1.1 A500/A501 - V13 Final

Postby josn14 » 10 Sep 2017, 13:44

I have no SIM issues with my A501, running the same ROM and boot loader.
Im using a Telstra ( in Australia ) SIM with an adapter.

I am however having alot of issues with Google apps (like Chrome and Maps), just like the guys above have described.
User avatar
josn14
Junior Owner
 
Posts: 11
Joined: 31 Jul 2012, 13:36
Reputation point: 0
Junior Owner

Re: OmniROM 5.1.1 A500/A501 - V13 Final

Postby josn14 » 10 Sep 2017, 14:39

greemans » 17 Apr 2017, 20:25 wrote:I found the problem, at least i believe so :D. After a fresh install of a V13 (including full format of the tablet) first time i choose "wifi alternative firmware" and after a couple of minutes when i was trying to do download something nothing was changed...same poor performance, so i full formatted again the tab and this time I have not checked "wifi...". Surprise :dance: 50 Mbps/30 Mbps...


I had exactly the same frustration as you !!!!!!!!!!

That WIFI ALTERNATIVE FIRMWARE really should be removed from this ROM !!!!!
User avatar
josn14
Junior Owner
 
Posts: 11
Joined: 31 Jul 2012, 13:36
Reputation point: 0
Junior Owner

Re: OmniROM 5.1.1 A500/A501 - V13 Final

Postby josn14 » 10 Sep 2017, 14:43

DavX » 26 Apr 2017, 04:25 wrote:I try this ROM (v13final) but HDMI don't work! :cry:
There is a setting to enable HDMI?

Thank you


HDMI seems to work OK for me on this ROM, and Ive got a A501.
And no, theres no setting for HDMI.

I would guess its your cable/adapter.
User avatar
josn14
Junior Owner
 
Posts: 11
Joined: 31 Jul 2012, 13:36
Reputation point: 0
Junior Owner

Previous

Return to Acer A500/A501 Android

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

x

#{title}

#{text}